Zvířetice

Nad Zvířeticemi se rozzářil i ohňostroj

Milé překvapení čekalo na každého, kdo si počkal na úplný závěr pátého ročníku historického dne na hradě Zvířetice. V sobotu 20. srpna ožil po roce hrad Zvířetice gotickou slavností, kterou svými vystoupeními zpestřili tanečnice a tanečníci skupiny Villanela. Srdce dam uchvacovali rytíři Krále Jana z Ústí nad Orlicí, kteří se statečně bili před několika stovkami diváků. Podvečer patřil dětským představením, kdy byl k vidění klaun s kouzelníkem, jenž přijel z Nové Paky. Loutkovou pohádku Bubáci a hastrmani a pro dospělé veselou aktovku Medvěd přivezli na hrad herci z České Lípy. Nádherné mladé dámy, které si říkají Maidens of Samhain a zahrály úžasné historické rytmy přijely až z Blatné.

Večer pak ovládly orientální tanečnice Shareefa s mečem a ohnivými vějíři. Závěr programu obstarala dvojice Arden Ignis, neboli Karel a Karel z Jablonce nad Nisou. Ti předvedli i přes své mládí profesionální výkon při ohňové šou.

Třešničkou na pomyslném dortu byl ohňostroj vypálený v 21, 30 hodin z věže hradu. To už ovšem byl hrad nasvícen loučemi a svíčkami, kdy kulisu romanticky prožitému dnu dodávalo pěkné letní počasí.

Akce by se nemohla uskutečnit bez sponzorů a dárců, kterými byli: náměstek hejtmana Robin Povšík, Stavební firma pana Jirdáska z Bělé p. Bezdězem, obec Nová Ves, Restaurace Jizera z Nové Vsi, Cukrárna za rohem Mnichovo Hradiště a pan Ing. Studnička. Poděkování patří i ochotnému panu Tondrovi a technické četě města Bakova. Hlavně bychom se však neobešli bez grantu Středočeského kraje, který tentokrát činil 30 000,- Kč.

TOPlist