Živý Betlém v Malé Bělé

18. prosince pořádal soubor Furiant již tradiční ŽIVÝ BETLÉM, který měl jako každý rok velkou návštěvnost.

Nechyběla ochočená živá zvířátka, která k nám již několik let putují s Adélou až od Litoměřic. Tentokrát to byly kozičky, ovečky, oslík a telátko. Hlavní ozdobou živého betlému je však Ježíšek. Ztvárnil ho malý Jaroušek Žďánský z Nové Vsi. A tak jsme opět po roce měli Ježíška z „vlastních řad“, neboť jeho maminka Tereza, rozená Korelová je bývalou členkou našeho tanečního souboru.

O ozvučení se nám postarali bez nároku na honorář naši dlouholetí spolupracovníci Fanda Řehák s Pavlem Babákem a touto cestu jim moc děkujeme. Zpěvem netradičních koled pak překvapila sestava muzikantů z Podjěštědí v čele s Klárou, hrající na dudy. Neméně překvapivý byl pak příchod Tří králů, který k údivu všech přítomných odzpíval na živo Matouš Čapek. Jednalo se o píseň z retro seriálu Píseň pro Rudolfa III., v originále nazpívanou Milanem Chladilem, Jiřím Štědroněm a Pavlem Sedláčkem s názvem My mudrcové od Východu.

Poté co se všechny bytosti mířící k betlému poklonili Ježíškovi, mohli se odebrat do budovy Osadního výboru, kde byl připraven staročeský vánoční stůl s všelijakými dobrotami jako kuba, muzika, rybí či hrachová polévka, čočkový salát, obalovaná ryba, cukroví, vánočka a mnoho dalšího a nechyběl ani živý kapr v plechové vaně, který také účinkoval v průvodu.

Pokud se ve zdraví dožijeme konce tohoto roku, budeme se těšit v Malé Bělé při DVACÁTÉM živém Betlému dne 17. 12. 2023 s Vámi všemi NA VIDĚNOU!!!

 

TOPlist