Víkend plný tance - Přerov a Bělá pod Bezdězem

V sobotu 14. září se vypravily malobělské soubory autobusem do skanzenu v Přerově nad Labem, aby zde pobavily diváky dožínkovým programem. Tato akce má ve skanzenu, kde si můžete vybrat stavení, které obsadíte, zvláštní atmosféru. Kroje zapadají do scenérie statku, stejně jako nářadí a náčiní a samozřejmě stylové občerstvení. Na stole plném dobrot nechyběly buchty, koláče, sváteční chléb, klobásky, sádlo, škvarky a samozřejmě pivo a víno.

„Panímámo zlatá, otvírejte vrata, neseme vám věnec ze samýho zlata“. Panímáma – hospodyně vrata otevřela a spolu s děvečkami nabídla divákům koláče. My mezitím zatančili několik veselých tanců v pracovních krojích a předali hospodáři dožínkový věnec. Na závěr jsme všechny pozvali do našeho „dvora“ na pohoštění.  Po všem se jen zaprášilo a my se vydali na další vystoupení.

To se konalo na rychtě v Trenčíně, kde místní baráčníci slavili kulaté výročí vzniku své obce. Zde už vystupoval jenom Pozdní sběr. Byl zde velice mile přivítán a bohatě pohoštěn, za což děkujeme nejen rychtářce sousedce Bednářové, ale všem ostatním konšelům. Velkou radost máme z nové krve, kterou představuje soused Radovan Živný. Dokonce to vypadá, že se trenčínští baráčníci 18. ledna 2020 pustí do uspořádání plesu. A to by byla jistě veliká vzpruha a dárek k těm jejich kulatinám. Držíme palce!

V neděli 15. září jsme pak ještě zavítali na posvícení do Bělé pod Bezdězem. Naše vystoupení následovalo po koncertu dechovky Krajanka a tak diváků zbylo i na nás dost. Respektive krásné počasí přilákalo do parku hodně návštěvníků a atmosféra byla vskutku posvícenská. Naštěstí nás po vyčerpávající sobotě neopustil optimismus a dopoledne jsme si v Bělé pod Bezdězem pěkně užili.

 

TOPlist