Velikonoční týden

   Velikonoční týden jsme vyplnili akcemi. Nejprve pár členů souboru Furiant "asistovalo" při velké Velikonoční výstavě v Hrnčířském dvoře na nedalekých Zvířeticích. Dvě členky poskytly a naaranžovaly kroje, které byly nedílnou součástí výstavy, stejně jako krojované panenky naší tetičky Hany Peroutkové. 

   Monika a Miluše upekly i beránky do starých keramických forem, kteří byli též na výstavě k vidění. Na Velký pátek a Bílou sobotu pak Monika, Helča, Jana a Petr oblékli kostýmy zajíců a kohouta, aby potěšili a pobavili nejednoho návštěvníka té velkolepé podívané, za kterou je nutné poděkovat šikovným hrnčířům Michalovi a Petrovi!

   O Božím hodu velikonočním, tedy v neděli 17. 4. 2022 se soubor Furiant vypravil na vystoupení až na hrad Křivoklát, kde zatančil za doprovodu lidové muziky Osmikrásky z Prahy ve třech vstupech na Hraběcích velikonocích. Ač slunce celý den svítilo, chladno bylo stejně po celou dobu svátků jara. Na náladě nám to ale neubíralo a z posledních sil jsme připravili i doma Velikonoce jak mají být. Vajíčka byla vyškrabaná- což je specialita naší Ály, beránci a mazance napečení a dokonce došlo i na velikonoční výzdobu. Opět navléknout kroj a hurá vítat koledníky. 

   Naši pánové ze souborů pak dostaly i "dárek" a to nové košile ke kroji, které jim vyšila Hanka Hašková, za což jí MOC DĚKUJEME. Poděkování však patří všem souborům naší baráčnické obce a členům, kteří se podíleli na všech akcích....a že jich za ten duben bylo! 

 

 

 

TOPlist