Velikonoce v zimním počasí....

   2. dubna 2022 vystupoval dětský soubor Kominíček na faře v Dolní Krupé, která je ve správě muzeu Mladoboleslavska. A na ten den nachystali zaměstnanci muzea pořad "velikonoce a faře". K vidění bylo malování kraslic či pletení pomlázek a do toho naše taneční pásmo před farou. 

  Foukal studený vítr a teplota se pohybovala něco málo nad nulou. Cestou domů jsme se pak stavili podívat na jehňátko u Hašků na Habru a zrovna i u Jaromíra Jermáře na kůzlátka. Děti měly z tohoto zpestření dne velikou radost. 

   O týden později, v neděli 10. dubna 2022 vystupovaly malobělské soubory společně na velikonočním jarmarku v Bakově nad Jizerou na náměstí a tentokrát jsme měli veliké štěstí, neboť během našeho pásma nespadla ani kapka deště, ani vločka sněhu a teplota se pohybovala kolem 6 stupňů. 

   O to víc jsme litovali další vystupující, kterým už chvílemi pršelo a sněžilo. Naše sestava byla v skoro plném počtu to odpoledne a bylo to moc prímové vystoupení. Před domácím publikem se vystupuje vždy tak nějak líp a i ten potlesk bývá vydatnější. Čímž chceme poděkovat všem, kteří si našli čas a přišli nás i v tom nezbedném počasí podpořit.

 

TOPlist