Tři králové

Tři králové vyšli i do ulic Malé Bělé na Bakovsku

My Tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujem vám, štěstí zdraví, dlouhá léta, my jsme k vám přišli z daleka. Těmito slovy zpěvem zahájil u pětadvaceti stavení v obci Malá Bělá své novoroční přání soubor Furiant formou Tří králů.

Několikaletá tradice dostala tentokrát ještě nový háv a to tím, že byl uspořádán malý Tříkrálový koncert, v kterém vystoupil pěvecký sbor Pramínek z Bělé pod Bezdězem spolu s nadanou rodinou Josifovou a malou Eliškou Friedrichovou. Výtěžek z koncertu půjde na činnost Denního centra pro seniory v Bakově nad Jizerou. 

V sále osadního výboru to dýchalo končícími svátky a atmosféra byla přímo andělská. Svíčky na svícnech hořely, skořice provoněla celý sál, a kdo chtěl, mohl si dát kávu, čaj či grog se zákuskem. K tomu všemu krásně zpíval sbor pod vedením Alexandra Visiče -nejprve vánoční písně a koledy a poté i něco veselého do nového roku. 

Pepík Josif zahrál přítomnému obecenstvu na violoncello a Eliška s Rozárkou Josifovi přidaly operní árie. Eliška Friedrichová zazpívala lidovou písničku za kytarového doprovodu pana Visiče a poté bezchybně zahrála skladbu na klávesy. Závěrem byli všichni po právu odměněni malými dárky a pozornostmi. 

Na úplný konec pak na sál přišli Tři králové, kteří poté vyrazili se svým přáním do nového roku po obci. Tam na ně už netrpělivě čekaly hospodyně, aby jim podaly nejen něco k zahřátí, ale i na zub. Kašpar, Melichar a Baltazar obcházeli domácnosti až do pozdních večerních hodin, aby všem na dveře napsali magický nápis K+M+B+2012.

TOPlist