Tradiční Živý betlém

K předvánočnímu času v Malé Bělé neodmyslitelně patří živý betlém. Ani tentokrát nechyběl. A to v sobotu 21. prosince. Příprava začala hned po obědě a naše zkušebna- nebo, chcete-li, budova osadního výboru, se měnila na provoněnou štědrovečerní komnatu. 

Nechybělo chutné svařené víno, ale především tradiční vánoční pokrmy staročeské. Kapr, kuba, vánočka, cukroví, ovoce, bramborový salát, brambory s tvarohem, muzika, rybí, hrachová a čočková polévka a mnoho dalšího co zmizelo během chvilky z prostřeného stolu.

V 16 hodin vypukla ta veliká sláva narození Ježíška, kterým byla nádherná holčička Anička od baráčníků z Trenčína Petry a Radovana, kteří představovali Pannu Marii a Josefa. Krásné české koledy zazpíval pěvecký sbor z Kněžmosta pod vedením Elišky Josifové. A to už se k jesličkám začaly blížit postavy nesoucí dary. Kromě darů jsme měli tentokrát i ochočená živá zvířátka, která byla velkou atrakcí. Ovečky, kozičky, lama a oslík jsou zvyklí na lidi a proto s námi vyrazili také pozdravit Ježíška. O ozvučení se nám postaral Fanda s Pavlem a každému, kdo jakoukoli měrou přispěl ke krásnému podvečeru, patří obrovské poděkování.

 

 

TOPlist