Tajný výlet

Výlet s členy dětského souboru Kominíček jsme si slibovali již na konec školního roku, tedy červen 2011. Bohužel nám do toho něco vlezlo, jak se říká, a tak další termín, který se nabízel, bylo 17. září.

Počasí našemu počínání přálo, proto se výlet v konečném hodnocení povedl. Pěkné počasí je totiž více než poloviční zárukou dobré akce. 25 výletníků od nejmenšího Ondry po dospěláky se vydalo na rozhlednu Petřín do hlavního města. Protože nejme žádní srabíci, ale tancem dobře trénovaní, vyšlápli jsme si trasu hezky po svých. Také proto, abychom potkali sochy našich velikánů, jako Jana Nerudy a Karla Hynka Máchy. U něj jsme se samozřejmě museli všichni zvěčnit. Když jsme celí říční vystoupali na vrchol, zašli jsme se zdokonalit v astronomii a to tím, že jsme navštívili místní hvězdárnu. Zákony fyziky jsme moc nechápali ani v zrcadlovém bludišti, kde jsme se moc nasmáli našim různě zpitvořeným tělům. Cena vstupného na Petřínskou rozhlednu nerozhodila jen pár jedinců, kteří si ji vyšlapali a rozhlédli se po Praze z téměř ptačí perspektivy.

Valná většina byla nadšena z dětského hřiště, kde se vyřádily děti všech věkových skupin. K vlaku jsme si to šinuli pěkně přes Karlův most, Staroměstské a Václavské náměstí, poté, co jsme z Petřína sjeli lanovkou. Ještě jsme se před odjezdem vlaku stačili občerstvit v oblíbených podnicích. Pak už jsme si jen vychutnávali slunečné podzimní počasí a kochali se přírodou. Rozdali jsme poslední bonbóny a lízátka a bylo nám všem fajn.

TOPlist