Sloveč - Kominíček

V sobotu 12. září vystupoval soubor Kominíček ve Sloveči u Městce Králové. Zdejší zahradnictví zde pořádalo tradiční Jiřinkovou slavnost po celý víkend. Sobotní program byl však spojen s křestem jiřinek. O slavnostní křest se postaral herec Josef Dvořák. Ten bavil velké množství návštěvníků různými historkami z natáčení, ale především hovořil o namlouvání večerníčkových postav. 

Nechyběla vzpomínka na Maxipsa Fíka či Včelí medvídky. Jeho vstupu předcházelo taneční představení dětského souboru Kominíček, kdy největší odměnou pro nás všechny bylo to, že se s námi známý herec ochotně vyfotil a dětské vystoupení pochválil. Večerníček byl též hlavním motivem odpoledne a tak děti, které si donesly večerníčkovou čepici, dostaly malou odměnu, a kdo vydržel, tak i podpis J. Dvořáka.

Maminky dětí pak uchvátily aranže učitelek zahradnické školy v Kopidlně a rády si za rozumný peníz zakoupily pugéty a zdobené dýně. K vidění však byla i malá výstavka růží, lilií a mečíků a samozřejmě se objevily i chryzantémy.

Sluncem prosvícené a vůní květin provoněné odpoledne bylo velmi pěkným zážitkem pro nás všechny.

TOPlist