Silvestrovské veselí

Silvestr na nečisto si v Malé Bělé ozkoušeli již 29. prosince

Do Silvestra sice ještě kousek zbývá, ale aby nic neprošvihli, v Malé Bělé příchod nového roku oslavili radši s předstihem.
Místní obec baráčníků pořádala jako každý rok s předstihem rozloučení se starým rokem. Za doprovodu hudební skupiny Bráchové se v sále zdejšího osadního výboru dobře bavily všechny věkové kategorie návštěvníků.

Nejmladší tanečnici bylo 7 let a nejstaršímu účastníku předsilvestrovského veselí pak 93 let. Každý si tak v repertoáru kapely vybral to své. K vidění byl i krátký taneční vstup "baletu Československé televize" v podání souboru Furiant. Bohatá tombola byla během chvilky vyprodaná a dobrá nálada neopouštěla ani dámy, které obsluhovaly. A že byl u výčepu pěkný nával. Jako při pravé oslavě Silvestra nechyběly ani rachejtle, prskavky a přípitky s vřelým přáním do nového roku.
Sál v Malé Bělé nebude ovšem dlouho zahálet, neboť už 6. ledna 2012 se zde bude konat tříkrálové muzicírování od 16 hodin. V jeho průběhu se představí pěvecký sbor Pramínek z Bělé pod Bezdězem a Eliška Josifová. Poté už do ulic obce vyrazí Tříkrálový průvod na svou tradiční obchůzku.

TOPlist