Silvestr

Rok 2018 jsme v Malé Bělé zakončili několika tradičními akcemi. Ta první se konala 29. 12. a říkáme jí Silvestrovské posezení. V budově osadního výboru se sejdeme již v 17 hodin a zatančíme si a pobavíme se při skvělé hudbě Fandy a Lenky. Vstupné je dobrovolné a k tomu ještě každý přinese něco málo do tomboly. Prožijeme pěkný večer, který obvykle končívá po 22 hodině.

Na Silvestra (31. 12.) se vždy od 14 hodin koná tzv. sáňkování na kopci nad Malou Bělou. Bývá vyhlášeno nějaké vtipné téma, aby oslava konce roku byla především veselá. A tak se na kopci sešli: medvědové, sobík, opice, tygříci, koza, krokodýl, kočky, prase, myšáci…. Na všechna ta zvířata dohlížel myslivec. Šampaňské se chladilo v kupce sněhu a občerstvení pro „havěť“ v podobě jablek, sena a mrkve také nechybělo. Po přípitku se pak sníh, který obstaral Mirek a Jindřiška, rozhrabal a děti na něm alespoň symbolicky mohly sáňkovat a bobovat.

Poté se všichni přesunuli do parku u pivničky a opékaly se buřty (lední medvěd si opekl rybu), neb bylo posledního v měsíci. Zde se sešlo s dalšími obyvateli Malé Bělé, ale i přespolními, přes padesát osob. Kolem 16,30 hodin jsme se rozešli s vřelým přáním všeho dobrého v novém roce!

Závěrem bych jménem maloběláků ráda poděkovala za výbornou spolupráci s městem Bakov nad Jizerou a technickou četou. Všem pak přeji hodně zdraví a zachovejte nám přízeň.

                             Za všechny baráčnické složky a osadní výbor z Malé Bělé Monika Čapková

 

 

TOPlist