Retropiknik

V sobotu 22. srpna se konal další ročník retropikniku. Tentokrát jsme změnili místo konání a z Nové Vsi od Jizery se přesunuli na Malou Bělou k bývalému prasečáku. Byl tam klid a pohoda. Každý kdo měl možnost, donesl starý stan. Největší srandu jsme zažili při stavbě stanu, který přinesl Kosák. Stavělo nás ho asi osm a ne a ne se stále dpbrat výsledku. Takže jsme nejprve cvičlili s plachtou, pak s tyčemi, pak jsme celý stan otáčeli, vytáhli i návod na sestavení a nakonec, když už jsme si mysleli, že se nám to absolutně povedlo, tak stan sice stál, ale k dokonalosti mu chybělo asi 8 centimetrů, kterése nenacházely na stredu stanu. Ale to už nebyla taková vada. Dokonce ve stanu přespali Haškovi s dvěma psy.

Každý donesl něco dobrého na zub a na pití. Pro pivo se chodilo do bandasky do nedaleké Pivničky U Trati. Výborný koláč upekla Ála a taky Markéta. Bylo maso, byly špekáčky a grilovala se i krkovička a v neděli se vařila zelňačka v kotlíku a dokonce se opekli i špízy.

V neděli odpoledne jsme po sobě řádně uklidili, poskládali stany, které se už dnes běžně neužívají a vypravili se ke svým domovům. Auta a dvoukoláky jsme měli naplněné, jako bychom tam vegetili nejméně týden. Byla to moc fajn akce, kde humor hrál prim. 

 

TOPlist