Retrodiskotéka

Retro se vrací. Vrací se často v módě, ale i v bytovém desingu. A to se retrodiskotéky s dobovými dekoracemi a v dobových kostýmech konají v Nové Vsi u Bakova teprve třetí rok.

Pořadatelem této veselé akce bývá pravidelně dvakrát do roka soubor Furiant. Na sále novoveské restaurace se vždy zaplní všechna místa a parket ovládnou tři generace tanečníků.

S podivem i ty nejmladší ročníky se brzy začnou bavit při starých dobrých hitech. Ti starší si zase rádi zavzpomínají na mladá léta. A pořadatelé? Ti se nejvíce vyřádí při vtipných scénkách, které pro návštěvníky vždy chystají.

A tak se na sále představil Jiří Suchý s malou školačkou a kotětem, co spalo v botě. Milan Chladil procítěně "zapěl" spolu s Yvettou Simonovou Děti z Pirea. Noc na Karlštějně přiblížila Alena se šenkem, co dumali o lásce a známou píseň We are the champions v podání Freddie Mercuryho se zájmem sledovali a zpívali všichni, bez rozdílu fanouškovství k tomu, či onomu fotbalovému nebo hokejovému týmu.

O opravdovou kulturní vložku se postarala starší část dětského souboru Kominíček, která zatančila na písničku "Pátá". Kdo se stylově oblékl a na půdě našel co nejstarší kousky, byl za hvězdu večera. Tedy hned za skvělým DJ Šáňou alias Pavlem Šaňkem, který moc dobře ví, jak na takové třígenerační publikum reagovat.

Chvíli to vypadalo, že bude hrát ze starých desek, které spolu s velkým gramoradiem byly ozdobou sálu. Nakonec ale použil vlastní techniku a ukázal, jak profesionální dokáže být. Na další retrodiskotéku pořadatelé zvou zase za půl roku, 26. listopadu.

TOPlist