Prosinec plný akcí

Měsíc prosinec patří téměř ve všech rodinách přípravám na svátky vánoční a konce roku. Jenom Furianti k tomu ještě vždy stihnou něco „málo“ navíc.

Již v pátek 6. prosince uspořádali členové souboru s dalšími dobrovolníky z osadního výboru a z SK U Trati Mikulášskou nadílku. Nejprve jsme slavnostně rozsvítili náš rostlý vánoční stromek, který je velmi hezký a chceme poděkovat technické četě města, že nám ho „zprovoznila“. Mikulášská byla původně plánována úplně jinak, ale nepřízeň počasí nám dovolila vypravit se jen na nedaleké pole, kde však byli nastoupeni andělé a čerti, vše doprovázela hudba a výkřiky z filmu S čerty nejsou žerty a nakonec dorazil i Mikuláš. Děti dostávaly po trase od andělů malé sladkosti, v pekle se zvážily na váze hříchů, a kdo prošel, mohl si od Mikuláše odnést čokoládovou figurku. Věříme, že za rok se nám již povede původně plánovanou cestu uskutečnit.

V sobotu 7. prosince vystupovali kluci ze souboru na plese v Pěnčíne a v pátek 13. prosince jsme vystupovali všichni na plese v Domě kultury v Mladé Boleslavi.

Následovalo několik živých Betlémů – na závěr jsme to pojmenovali jako Turné 4 Betlémů. Zde musíme poděkovat Fandovi Řehákovi a Pavlu Babákovi za pomoc s ozvučením a hlavně pěveckému sboru Carillon z Bělé pod Bezdězem, který doprovodil všechny akce po hudební stránce. Naše zastavení se konala v Ptýrově (8. 12.), v Kosmonosech (14. 12.), Dolní Krupé (15. 12.)a nakonec samozřejmě v Malé Bělé (21. 12.). Tento Betlém se nám velice povedl a věřte, že za rok bude ještě lepší, už jen proto, že bude jediný, který budeme pořádat. Návštěvnost byla také veliká a svařák tekl proudem. V budově osadního výboru, kde se dalo v teple posedět nejen při nápojích, byla i možnost ochutnat dobroty ze staročeského vánočního stolu a byla připravena i malá prodejní výstava papírových betlémů manželů Kabátníkových z Bělé pod Bezdězem. Opravdu krásný zážitek. Děkujeme veliteli Městské policie za odklonění dopravy a dohlížení na bezpečnost.

V neděli 29. 12. pořádala Obec baráčníků Malá Bělá tradičního Silvestra. S kapelou Joy Boys jsme rádi protančili večer a pobavili se navzájem mezi sebou. Vstupné bylo jako vždy dobrovolné a tombola bohatá- vždy záleží na tom, co kdo na místo donese. Představte si, že se nás tentokrát sešlo skoro 60 a že jsme blížící se konec roku oslavili, jak se patří.
Poslední den v roce patří již nespočet let sáňkování. Sáňkuje se za každého počasí. Jenom musíte najít dostatečně silné dobrovolníky, kteří saně utáhnou i na trávě. A to se nám povedlo. Mnoho z nás si na Silvestra vážně zasáňkovalo. Účelem tohoto setkání však není úplně tak zimní sport, jako to, že se hezky všichni sejdeme, pobereme ještě mnoho známých a příbuzných a vyrazíme na kopec na Malé Bělé v nějakém tom slušivém oblečku. Tentokráte byly hitem trenýrky ve všech podobách. Připijeme si šampaňským a s poděkováním, že jsme ten rok „přežili“ i po těch všech akcích a s příslibem, na viděnou na Tři krále, se rozcházíme domů.

Vážení čtenáři, těšíme se s Vámi na setkání při všech akcích, které pořádáme, spolupořádáme nebo na nich „jenom“ vystupujeme i v roce 2014, v roce, kdy náš soubor oslaví 15 let svého trvání. Zachovejte nám přízeň……


Za všechny Furianty Monika Čapková

TOPlist