Poděkování od Panímaminky

Furiant jinak.....

Asi všichni víme, že umí dobře tančit, jezdí na výlety, i do zahraničí, věnují se dětem předškolním i těm školou povinným, pořádají plno akcí pro veřejnost jako živý betlém či silvestrovské posezení, retrodiskotéky, jarní ples a podobně, o tom všem se dočítáte v našem baráčnickém časopise či Bakovsku. Je jasné, že na osobní volno s rodinou už mnoho času nezbývá.

Chci Vám však na ně prozradit ještě něco: v sobotu 21. března brzy ráno v pracovním obleku nesou kýble s barvou, štafle, válečky, štětky, hadry do našeho osadního výboru, tedy budovy města, která je k dispozici obyvatelům Malé Bělé a kde jak dospělý, tak i dětský soubor každý týden zkouší a schází se zde i baráčnické konšelstvo. Dali se do malování. Však už to taky bylo potřeba. Šlo jim to pěkně od ruky a strávili tam nakonec celý víkend. Já tam byla, pomoc nabízela, ale poradili si sami. V půl páté v neděli skončili a ještě mazali nacvičovat na ples do Nové Vsi na sál. Klobouk dolů.

Co nestihli uklidit o víkendu, doklidili po odpolednách v týdnu. Nikdo z nich není profesí malíř ani zedník, ale vše dokázali na jedničku. Štukovali, škrábali, malovali, natírali, uklízeli jak kluci, tak holky, mladí i ti starší. Byla radost na to pohledět a já jim za to moc děkuji.

Hana Peroutková-panímaminka obce baráčníků Malá Bělá

TOPlist