Ples V. župy

Ples V. župy Václava Budovce z Budova se sídlem v Mladé Boleslavi na výbornou připravili baráčníci. V sobotu 5. dubna se sál domu kultury v Mladé Boleslavi zaplnil krojovanými tanečníky. Ač to byl ples baráčnický a mnozí by si mohli myslet, že se bude hrát jenom dechovka a na parketě se budou pohybovat jenom krojovaní a jenom starší lidé, tak se hodně mýlil.

Ples nabídl nejen mládí, různé taneční styly, moderní hudbu, ale i bohatou tombolu a veselá překvapení. Všechny baráčnické obce sdružené v V. župě Václava Budovce z Budova, jejichž rozsah je od Sobotky až po Frýdlant a Rumburk, měly připravenu prezentaci promítanou na dataprojektoru, vyslaly své zástupce nejen v krojích, ale i na tančení České besedy. Tu zatančilo 10 kolon, každá obsahuje osm krojovaných tanečníků.

Dá se tedy odhadovat, že se v Mladé Boleslavi sešlo asi 120 krojovaných lidí. K tanci hrála skupina JH Song a dále skupina Adamis. Celý večer natáčela TV Šlágr a vystoupily i orientální tanečnice Ariana, klasický moravský folklor v kyjovských krojích zatančil soubor Furiant a jako půlnoční překvapení byla připavena podívaná hlavně pro dámy, kdy chlapci z Furiantu předvedli veselé irské tance ve skotských sukních. Zábava zkrátka nevázla a všichni napříč generacemi se dobře bavili.

TOPlist