Ples malobělských baráčníků

Každou poslední sobotu v březnu pořádá již od roku 2000 obec baráčníků Malá Bělá ve spolupráci se souborem Furiant a Pozdní sběr, svůj ples na sále Restaurace v Nové Vsi. Po dvouleté nucené odmlce se tento konal 26. března 2022 a měl úspěch. Neskromně nutno podotknouti, že stejně jako všechny předešlé. Jen ta pauza byla znát na návštěvnosti. Leč se alespoň velmi dobře tancovalo, neboť parket nebyl našlapán k prasknutí.  K dobré náladě, stejně jako v letech minulých, přispěla především skupina Difur Band, které tímto děkujeme, že to s námi táhne už takovou dobu a vždy v kroji.

Zahájení plesu patřilo slavnostnímu nástupu a uvítání přítomných. V 21 hodin se představily soubory s krátkým tanečním vstupem a následoval prodej a výdej tomboly. A aby bylo po letech na co vzpomínat, podařilo se kolegovi vytisknout několik výherních cen dvakrát. Tudíž v zákulisí panovala chvíli panika, ale ta je vždy až na poledním místě, takže se vše zdárně vyřešilo.  A protože k baráčnickému plesu patří každý rok i přesun času, nebylo tomu jinak ani tentokrát, a tak ve dvě ráno z toho byly tři a byl čas jít spát.

Závěrem proto nezbývá než poděkovat VŠEM. Za pomoc s přípravou, za preclíky paní Těšitelové, za ceny do tomboly hrnčířům ze Zvířetic, za účast všem tancechtivým, za  pohodu a radost, díky níž se na vás budeme těšit zase příště!

 

TOPlist