Netradiční čarodějnice na Malé Bělé

Osadní výbor Malá Bělá, respektive město Bakov nám finančně pomohlo a členové OV a malobělských spolků uspořádali opožděné „pálení čarodějnic“. Datum byl směrován k poslednímu dni v měsíci i v souvislosti s 4. výročím tradičních opékaček. Na pečení buřtů samozřejmě došlo na Jeřábu, ale bylo zastíněno doprovodným programem. Ten byl postaven na názvu akce: VZHŮRU K NEBESŮM.

Nedělní ráno nám nedávalo moc optimismu, ale my se nevzdali a počasí jsme věřili!  Akce začínala v 17 hodin a podvečer byl po propršeném dnu tak krásný, že lepší odměnu jsme si za naši snahu nemohli přát. Děkujeme všem, kteří nás v našem počínání podpořili a přišli se podívat, jak místo čarodějnic z vatry na Jeřábu startuje raketa. Cestou z parku v Malé Bělé děti plnily úkoly zdatnosti: zhoupnutí na laně, přelez štaflí a odstřihnutí bonbónu, průlet mezi kužely, výroba leteckého znaku, střelba ze vzduchovky, píseň z plna hrdla helia a bubliny kam se podíváš. Za odměnu dostaly lízátka, čokolády, buřt, limonádu a cukrovou vatu. Zapálení ohně a dohled nad ním obstarali bakovští hasiči a po odletu kosmonauta přiletěli ještě mimozemšťani! 

Raketu vytvořil František Řehák a konečnou podobu jí odborným natřením dala děvčata: Dana, Vlasta a Eliška. Na stanovištích děti z dovedností zkoušely krásné letušky, statní vojáci, pilot a samozřejmě nemohl chybět ani kosmonaut. Vypuštění rakety do vesmíru předcházel „slavnostní ceremoniál“. A když se pod plameny ohně ztratila raketa a v kouři zmizel i kosmonaut, na scéně se objevili dva mimozemšťané, z kterých menší děti měly strach a větší legraci. Ať tak či tak, cestu na náš oblíbený Jeřáb si našlo přes šedesát dětí a jejich doprovod a všichni byli, stejně jako organizátoři, nadšeni!

 

TOPlist