Náš ples

Tradičně na konci března pořádají svůj ples malobělští baráčníci. Ani letos návštěvníky nezklamali a ukázali, že jim na hostech opravdu záleží.

Výzdoba sálu začala i přesto, že se jednalo o pátek 30. března, již v dopoledních hodinách a nejeden z pořadatelů si pro tuto slavnostní příležitost vzal dovolenou, aby na večer bylo vše nachystané tak, jak jsou návštěvníci plesu zvyklí. 

Májka byla zavěšena pod strop již den předem, a tak se v pátek mohlo věnovat výzdobě stolů. Bílé ubrusy jako podklad pro květinovou vazbu a chutné preclíky byly důstojným začátkem velkého večera, kam nedočkaví tanečníci usedali od 19. hodiny. Ve čtvrt na devět se na sál vypravilo ve slavnostním krojovaném nástupu 12 usměvavých párů, které po zahájení rychtářem baráčnické obce roztančily sál v barvě kyjovských a boleslavských krojů. 

Kolem desáté hodiny přišlo na řadu dlouho nacvičované pásmo lidových tanců, v kterém se představil soubor Furiant spolu s Pozdním sběrem - jak jsou nazývání starší tanečníci, kteří pilně dva měsíce předem trénují tři tance, aby je pak s velkou parádou a radostí na plese předvedli. 

Poté už se začala prodávat a následně hned vydávat tombola, která čítala 330 cen a nechyběly v ní oblíbené dorty, bábovky či lahve vína. Sponzorsky přispěla Jitka Jůrová - chovatelské potřeby Bakov s dobrotami pro domácí mazlíčky a Míla Henrichová s vynikajícími ovocnými dorty z Cukrárny za rohem z Mnichova Hradiště. 

Velkým tahákem tohoto plesu je vždy půlnoční představení, o které se pravidelně stará soubor Furiant. Tentokrát se dámy a pánové představili jako toreadoři ve španělské aréně. Ke zranění žádného "býka" naštěstí nedošlo, a tak se po půlnoci mohla zábava rozjet v neformálním rytmu. A ten díky vynikající hudební skupině Difur Band, která jednu chvíli hrála i ve čtyřech muzikantech (Jirka-kytara, Martin-klávesy, Vašek-trubka a Standa-saxofon), vydržel až do půl čtvrté do rána.

TOPlist