Mšeno u Mělníka

Baráčnici ve Mšeně u Mělníka slavili sté výročí svého založení, a jako hosta odpoledne si pozvali kromě jiných i soubor Furiant. Ten se nejprve představil s folklórním pásmem dlouhým půl hodiny a poté pořadatelé připsali na pozvánku u druhého vstupu- Furiant trochu jinak. Původně jsme si mysleli, že budeme tancovat oblíbené Staropražské Pepíky. Jenže atmosféra a výzdoba místní sokolovny vypadala více decentněji, než by se na hurónskou partu hodilo, a tak jsme zvolili zatančení České besedy v dobových kostýmech.

Dlouhé šaty, fraky a cylindry udělaly s publikem své. A tak jsme rádi, že i stokrát viděnou a tančenou Českou besedu si jde zpříjemnit a obměnit. Už se těšíme, až si ji jako za doby Jana Nerudy či Bedřicha Smetany zase někde zatančíme.

V souvislosti s tím bychom rádi poděkovali tetičce Hlaváčové z Dobrovice, která, když zjistila, že ne všechny dívky mají kolem krku perly a na rukách rukavičky, ochotně dodala při první příležitosti ze svých „zásob“. My ji za to moc děkujeme a slibujeme, že tyto skvosty rády unosíme.

TOPlist