Mikuláš

V neděli 4. 12. uspořádal osadní výbor Malá Bělá ve spolupráci a s finančním přispěním s SK U Trati a souborem Furiant opět neopakovatelnou Mikulášskou nadílku, která začala na Malé Bělé a pokračovala na zřícenině zámku Zvířetice. Rozhodně se nedá říct, že by akce byla určena jen dětem. Dospělí si přišli též na své, i když zrovna nedostávali dárky. Na zahřátí se podával svařák či čaj a nebo bylo možné se ohřát u pekelného ohně.

A jak to všechno vlastně začalo? Kolem 14 hodiny se sešla děvčata z Malé Bělé a ozdobila nový rostlý stříbrný smrk na plácku u autobusové zastávky. V 16 hodin slavnostně stromeček za přítomnosti dětí a rodičů rozsvítil sněhulák. Poté se všichni nacpali do autobusu pana Ketnera a odjeli v čele s padlým andělem do Podhradí. Zde se přidali další zájemci o nevšední zážitek a všichni vyrazili po svíčkami značené cestě na hrad. I mnozí dospělí přiznali, že cesta byla i díky mlze poněkud strašidelná. Ovšem na mostě na hrad již stáli andělé a vše vypadalo, že se rozjasní. Omyl. Po světelných efektech vyběhli z pekla čerti a jali se vážit děti na váze hříchů. To se těm odvážnějším moc líbilo a ti méně odvážní se drželi maminek a tatínků za nohu či ruku.

Následoval příchod Mikuláše za libých tónů písně Karla Gotta, který sestoupil za doprovodu andělů z věže. Pak už následoval nespočet básniček a říkanek, které si děti schválně pro tuto příležitost připravily. Odměnou jim byl balíček s ovocem a malým mlsem. Na závěr pak přišlo překvapení v podobě malého ohňostroje.

Děkujeme všem, kteří se na této akci podíleli. Městu Bakov a technické četě za stromeček. Manželům Skramuským za finanční příspěvek na akci, panu Milanu Faktorovi za elektřinu, panu Ketnerovi, že všechny v pořádku dovezl tam i zpět, a všem ostatním, kteří se podíleli na samotné realizaci, oblékli kostýmy a s chutí se zapojili do této krásné adventní slavnosti.

TOPlist