Mikuláš na zřícenině zámku Zvířetice

V sobotu 3. prosince se po dvouleté pauze konala opět velká Mikulášská nadílka na hradě Zvířetice. Tu pořádá osadní výbor Malá Bělá ve spolupráci se souborem Furiant a dobrovolnými hasiči z Bakova nad Jizerou, za vydatné pomoci města Bakova a TIC Zvířetice. 

Tedy výjimečně hned v úvodu všem těmto patří veliké poděkování, že se znovu podařilo tuto velkolepou akci uskutečnit! Na dřevěném mostě do hradu vítalo malé i velké návštěvníky 8 andělů a na nádvoří je pak vyhlíželo 12 čertů. Ti naběhli ze svých hradních úkrytů s dýmovnicemi a pyroefekty, které dodávaly na strašidelnosti celé té velké chvíli. Po zklidnění byly děti vyzvány, aby zkusily přivolat Mikuláše, což se podařilo a ten s majestátností mezi ně sestoupil z nasvětlené věže. 

Pro všechny děti byly připraveny balíčky a tedy nikdo nebyl ošizen (možná jen ti, co nevydrželi čekat, nebo je děsili čerti). Na úplný závěr akce byl z věže odpálen krásný ohňostroj, který je již také nedílnou součástí Mikulášské nadílky. Byl to nádherný podvečer, kde voněl i svařák a nálada byla sváteční!

 

TOPlist