Masopust v Berouně

Malobělské soubory se v neděli 13. března vypravily až do Berouna. Ani nevíme, jak na nás přišli, ale je fakt, že už jsme měli možnost několikrát v tomto městě vystupovat, a to v rámci Poberounských staročeských májů. Tentokrát ale přišlo pozvání od Domu dětí a mládeže.

A protože, když masopust (původně ho plánovali na únor, ale to byla doba nejistá, což je vlastně pořád….) tak  jsme si řekli, že tam přeci nepojedeme v pár lidech a půjčili si autobus a vyrazili ve velkém stylu.  Účastníků zájezdu bylo celkem 38 a v maskách nás pak po Berouně couralo a tancovalo hnedle rovných 30. A udělali jsme tam plno „parády“ v našich maskách a taky trochu toho „povyku“, což u masopustu zkrátka musí být. Obzvláště když nás doprovázela tak skvělá a vyhlášená kapela Třehusk, známá nejen nám, svým výborným podáním staropražských písniček.  Odměnou nám pak byly velmi chutné koblihy, kterých jsme i celé plato dostali s sebou na cestu domů.

Nálada byla výborná už při cestě tam a neopustila nás ani během masopustu a ani během cesty zpět. Což je ohromná výhoda společného cestování a byli jsme moc rádi, že jsme mohli s sebou vzíti i naše sympatizanty a příznivce.  Za půjčení autobusu děkujeme panu Rulcovi z Žehrova. A věříme, že takto vydařených akcí zažijeme ještě spoustu! Do Berouna posíláme díky za pozvání a snad brzy zase na viděnou v těch končinách.

 

TOPlist