Masopust Malá Bělá

V sobotu 16. února 2019 uspořádala obec baráčníků Malá Bělá po třech letech masopust.

Počasí bylo velmi příjemné, slunečno a celkem teplo. Průvod vesnicí, který v 14 hodin zahájil a povolil, starosta města Radim Šimáně, čítal 35 veselých a rozpustilých masek. V čele průvodu jela kapela Průvan na vagonetě tažené nádherným koňským dvojspřežím ze stáje Kateřina Jirky Hladíka z Hrdlořez.

Během odpoledne navštívily maškary 10 stavení, kde hospodyně připravily výborné občerstvení v podobě koblih, chlebíčků, jednohubek a různých jiných pochutin, které bylo třeba řádně zapít.

Zde bych poděkovala ráda jmenovitě: Švermovým, Kroupovým, Klímovým, Andrlovým, Skramuským, Těšitelům st. i mladším, Smetanům, Adamovým, Bartoníčkům a tetině Šplíchalové a Peroutkové, jakož panu Beránkovi a Janě Kroupové, která dorazila alespoň po práci do zkušebny s koblihami. Děkujeme i některým přespolním, kteří si k nám našli cestu a podpořili naše počínání.

Celou akci jsme zakončili při zabijačkové polévce v naší zkušebně, tedy budově osadního výboru a zhodnotili ji jako velmi povedenou!

A protože náš masopust navštívilo i pár lidí z Veselé a požádali nás o případnou účast na jejich masopustu o týden později, toto pozvání 12 z nás rádo přijalo. Dělají to ve Veselé trochu jinak než u nás, ale nálada byla stejně výborná, jakož i počasí. Dobře jsme se tam měli při dobrotách ve staveních, kde se domluví 3 – 4 domácnosti a připraví pohoštění společně. Hudbu měli také trochu jinou, ale hrála pěkně.

TOPlist