Kutná hora a Retrodiskotéka

V sobotu 14. listopadu vystupoval soubor Furiant v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře při svatomartinských hodech. Program byl bohatý, stejně jako jídelníček, který obsahoval vše z hus. I takový větrník byl husí. Svatomartinské víno teklo proudem a návštěvníci, kterých bylo neskutečné množství, byli čím dál víc odvážnější při doprovodu našich tanečních vystoupení hlasitým výskáním. Hlavním hostem byl však Jožka Šmukař se svou cimbálovkou. Poté vystupoval Furiant s českými tanci doprovázen lidovou muzikou Osmikráskou z Prahy. Moc hezký program měl dětský soubor Notičky, který čítal na 30 dětí a měl jak hudební tak taneční složku. Furiant zatančil i program v moravských krojích, ale ještě předtím se stihl s mistrem lidové písničky Jožkou Šmukařem vyfotografovat.

Areál v Kutné Hoře je velmi pěkný a velmi rozsáhlý, ale počasí nebylo úplně vhodné na procházku po překrásném parku, ale všem Vám tuto část Kutné Hory sousedící s chrámem svaté Barbory směle doporučíme k návštěvě.

Večer téhož sobotního dne pořádal soubor Furiant další z oblíbených retrodiskoték. Ta se tentokrát nesla v duchu indiánském. A skutečně, mnoho návštěvníků se ustrojilo do indiánských kostýmů a na hlavu nasadilo čelenky z peří. Hrál náš osvědčený diskžokej, a ač návštěvnost nebyla tak početná, jak jsme zvyklí v tomto období, nálada byla výborná. Pro zpestření večera zatančily dívky z Furiantu kankán, který se líbil nejen přítomným indiánům, ale i indiánkám a civilistům. Opět totiž na taneční parket zavítali tři generace a na to jsme právem pyšní.

TOPlist