Kominíček na výletě

V neděli 18. září jsme se vypravili na výlet. Jezdíme každý rok, více v červnu, ale tentokrát to vyšlo až v září. Vzali jsme děti do Prahy. Hlavním bodem byla plavba po Vltavě. Ale nakonec bylo těch dopravních prostředků trochu víc a překvapení též. Výlet byl totiž samozřejmě tajný.

Začali jsme ráno jízdou vlakem, ta však trvala jenom do Mladé Boleslavi, kde jsme z důvodu výluky nasedli na autobus a frčeli jím až do Neratovic. Zde jsme se zase přesunuli na vlak a pokračovali do Prahy. Z nádraží jsme se vydali do Národního muzea na výstavu Retro. První část výstavy si užívaly především maminky, neb zde bylo k vidění hlavně dobové oblečení. Druhá část pak patřila vyloženě dětem, které si zde mohly vyzkoušet mnoho her, které vládly světu asi tak před 40 lety.

Poté jsme se potřebovali přesunout na Rašínovo nábřeží, kde jsme měli zamluvenou plavbu lodí. A protože nás trochu tlačil čas, jeli jsme dvě stanice metrem. Na nábřeží jsme se prošli a dospělí si dali i trochu piva. Plavba byla moc pěkná a zajímavá, vše se z hladiny řeky zdálo být tak trochu jiné a zajímavější. Dali jsme si na palubě kafíčko a užívali si tohoto příjemného pohledu.

Po vystoupení z lodi začalo trochu poprchávat a tak jsme se rozhodli, že čas, který nám zbývá do odjezdu vlaku, strávíme v dalším dopravním prostředku- tramvaji. Jeli jsme jen tak Prahou, a když jsme míjeli Hrad, uviděli jsme v zahradách krojované tanečníky, rychle jsme tedy vystoupili a po chvíli zjistili, že se v zahradě koná Vinobraní. Bylo to tedy velmi příjemné zpestření našeho programu. Jízdenky nám pak stačily i na cestu zpět na nádraží.

Celkem nás jelo 30 (17 dětí a 13 dospělých) a my moc děkujeme za finanční podporu obci baráčníků Malá Bělá a Marcelovi Koštířovi, který nám též na výlet přispěl. Plavba lodí je krásná, leč poněkud nákladná, takže se nám každá koruna hodila. A příště prý zkusíme i letadloJ.

TOPlist