Klášter Tour

 

Ač jubilejní ročník, tak s nejmenší účastí. Na náladě to ale neubralo. Právě naopak. V sobotu 11. června jsme jeli všichni hezky pohromadě a nakonec jsme trasu po vzájemné dohodě poněkud zkrátili i s ohledem na počasí, které se během dne trochu pokazilo. 12 cyklistů a jeden motocyklista v čele se sběrným vozem odstartovalo v 9,10 hodin z bakovského náměstí, kam nás přišel pozdravit i  starosta města. Donesl nám něco na povzbuzení, a však to jsme si otevřeli až na posledním stanovišti, na závěr akce. Děkujeme Ádovi Langhansovi, že nás stylově přijal ve své vinotéce, připravil  prostor, nachystal skleničky a vtipně v roli policisty nás vítal u svého krámku, kde jsme všichni rádi ochutnali výborné vínko. A pak už to bylo především o Klášterkém pivu. Od Ády jsme přešli do Restaurace Na Zastávce. 

Pokračovali jsme směrem do Mnichova Hradiště. Zde je nezbytnou součástí zastávka v Cukrárně Za Rohem, kde jsme si dali něco sladkého a od Míly dostali na cestu panáčka (jak jinak sladkého), takže buď vaječňák nebo griotka. Poprvé v historii Klášter Tour jsme přibrzdili v restauraci U Hroznu a také V Zátiší v Mnichově Hradišti. 

Pak jsme přejeli do restaurace U Štýblerů, kde jsme chtěli chutně poobědvat. Bohužel jsme povětšinou jen poobědvali a to velmi stroze, neb o pochutnání nemohlo být řeči. Další zastávka proběhla v Klášteře v restauraci Ve Skále, následoval Habr U Zemanů a konečnou stanicí se již za deště stala Pivnička U Trati v Malé Bělé. A tady jsme si vytáhli tu (my mysleli šnaps) lahvinku od pana starosty a víte, co to bylo? Nepovíme, pojeďte příště s námi a my Vám dáme ochutnat

TOPlist