Klášter Tour

Členové a příznivci souboru Furiant vyrazili v sobotu 15. června na další putování na starých kolech a ve starém oblečení po krásách a hospůdkách Mladoboleslavska a dokonce i Liberecka.

Takzvaná Klášter Tour, která již léta není zaměřena jen na klášterské pivo, ale na náš národní mok všeobecně, odstartovala z bakovského náměstí v 9 hodin ráno a tentokrát je jí účastnilo 26 jezdců a jedna spolujezdkyně. Tou byla dvouletá Kačenka, kterou její teta poctivě dovezla až do cíle na sedátku.

Ještě je třeba započítat dva členy posádky doprovodného vozidla- respektive vozidla sběrného, pro případ nenadálých událostí, úrazů či defektů. Toho využili jen někteří netrénovaní jedinci, kteří již nedokázali unést otlačení zadnice.

Celkem peloton navštívil 6 restaurací, jednu cukrárnu, jedno řeznictví a kiosek u příšovického písáku, kde si i pár otužilých pánů zaplavalo. V každém podniku bylo nepsanou povinností vypít jedno pivo. Ale v tom horku, které v sobotu panovalo, se každý rád osvěžil čímkoli, co bylo jen trochu studené. A někteří nepili pivko také proto, že cestou bylo nutné absolvovat dechovou zkoušku příslušníkem VB.

Vítězové se nevyhlašovali a ceny s diplomy se nerozdávaly. To proto, že žádné nebyly. Tato akce slouží hlavně k tomu, aby se všichni účastníci této veselé projížďky dobře pobavili a potěšili svými dobovými koly a oblečky i všechny kolemjdoucí či kolemprojíždějící.

Největší pozornost právem poutal Petr Rykr, který ač až z Tanvaldu a jindy jezdící na vysokém kostitřasu, tentokrát vyjel na svém stylovém hasičském kole a nechyběla mu ani uniforma včetně helmy.


Celá akce skončila podle výdrže cyklistů. Jedni to vzali domů kolem páté hodiny a pokračovali ještě na taneční zábavu, jiní si trasu protáhli ještě o nějakou tu další restauraci a domů se vraceli kolem půlnoci. Byla to zkrátka veselá jízda a všichni se už nyní těší na další ročník.

TOPlist