Klášter Tour 2015

V sobotu 13. června odstartoval za teplého počasí na náměstí v Bakově nad Jizerou další ročník Klášter Tour, neoficiální závod na starých kolech a v dobovém oblečení, kterého se tentokrát účastnilo 22 dospělých a mládežníků a 3 děti. Již po deváté se rozjeli nadšenci a recesisté po silnicích a hospůdkách Mladoboleslavska, aby pobavili nejen sebe, ale hlavně náhodné kolemjdoucí či projíždějící. Po startu následovala zastávka hned ve vinotéce v Bakově, kde se majitel oblékl v letním stylu a nabízel ochutnávkou skvělá bílá vína. Po dvaceti metrech už se čepovalo v restauraci Na Zastávce pivo.

V blízkosti kruhového objezdu se konala zdravotní prohlídka doplněná o prevenci a školení první pomoci. Samozřejmě se jednalo o legraci, stejně jako celý den. V Kněžmostě se cyklisté chystali usednout k pěnivému moku v restauraci na náměstí, a však překvapením bylo, že místo hospody je informační centrum. To však pořádalo v sobotu hned několik zajímavých akcí, kterých se všichni rádi zúčastnili. Humorné obrázky s cyklistickou tématikou byly už jen bonusem navíc k planetáriu, hudbě, projížďkám na koloběžkách a hlavně malování karikatur.

V obci Kněžmost se nakonec ale podařilo objevit restauraci Na Střelnici, kde se moc hezky sedělo pod velikými slunečníky. Dále už se cesta stáčela k Branžeži. Letitá hospůdka Na Křižovatce byla další zastávkou. Pak už se všichni koupali, nebo alespoň smáčeli nohy v Komárovském rybníku, kde bylo u vody velmi příjemně ve stínu borovic a u kiosku s občerstvením. Nikomu se z této rekreační lokality moc nechtělo a tak oficiální část trasy zde byla ukončena.

Zpáteční cesta už tak patřila každému individuálně, jen ještě došlo na malou zastávku u Černé louže a vyhlášení vítězů s rozdáním medailí. Absolutním vítězem se i tentokrát stal Luboš Hašek, těsně následován bratry Kakasovými. Ti s největší výdrží na závěr dne zavítali ještě do restaurace Na Hřišti v Bakově.

 

TOPlist