Hrnčířský dvůr na Zvířeticích

Hrnčířský dvůr na Zvířeticích je prostě krásné místo. A kdo tam snad ze širokého okolí ještě nebyl, tak jakoby nebyl. Samozřejmě, že ne všichni jsou příznivci keramiky a výrobků z ní, ale je to zkrátka taková oáza klidu, která láká lidi z blízka i daleka. A my- baráčníci z Malé Bělé, tedy soubory Kominíček, Furiant a Pozdní sběr jsme moc rádi, že jsme měli možnost na dvoře tohoto kouzelného místa vystoupit v tříhodinovém programu a potěšit a pobavit tak návštěvníky, kteří ve sváteční den 6. 7. do těchto míst zavítali. A kromě všech těch krásných věcí obdivovali i krojované panenky naší Hanky Peroutkové.

První vstup obstaraly děti se svým programem a následoval pak Furiant s českými tanci. Nemohla na tak významné akci chybět ani Česká beseda a pokračovalo se svižnými moravskými čardáši opět v podání Furiantu. Závěr programu pak patřil našemu nestárnoucímu Pozdnímu sběru a vtipnému představení Staropražských Pepíků v podání obou souborů.

Jsme moc rádi, že jsme mohli u Michala Kořínka a Petra Čáslavského strávit krásné pondělní odpoledne. Moc jsme si ho všichni užili a věříme, že stejně tak i ostatní, kteří byli přítomni. Závěrem poděkování Mirkovi Činkovi ze Zvířetic a zdejšímu osadnímu výboru za pomoc se zázemím.

 

TOPlist