Historický den - Zvířetice

Hrad Zvířetice znovu po roce ožil díky rukám souboru Furiant a obce baráčníků Malá Bělá. V sobotu 8. září 2012 se za velmi příjemného počasí uskutečnil další ročník historického dne, kde se představilo divadlo Matýsek, gotická hudba Canora, tanečnice a tanečníci z Villanelly, rytířské souboje a rozveselení dětí předvedli Mordýři. 

K tomu tekla medovina, pivo, ale i nápoje lásky proudem. K ochutnání byly výborné palačinky, neméně výborný chléb se sádlem, trdelník, ale i kýta a medové perníčky. Kostýmovaní členové souboru dodávali hradu tu správnou středověkou atmosféru. 

Věřme, že i za rok se tato akce bude moci uskutečnit nejen díky přírodě, ale i díky tomu, že nám snad hrad nespadne  a také díky grantu ze Středočeského kraje a sponzorům jako je stavební firma pana Jirdáska z Bělé pod Bezdězem či Slobodzianovi z Bakova nad Jizerou se svým Fashion Shopem, nebo městu Bakov nad Jizerou či obci Nová Ves a nebo soukromým dárcům jako je pan Jirka Studnička a náměstek hejtmana Robin Povšík. Všem moc děkujeme.

TOPlist