Hasičský ples - Dobrovice

Po třinácti letech se konal v Dobrovici hasičský ples. Vedení spolku si dalo záležet, aby se na tuto akci dlouho vzpomínalo. A tak hrály dvě kapely, součástí plesu byla bohatá tombola, diskotéka a večer přinesl i další překvapení.

Dobrovičtí hasiči pojali ples ve velkém stylu, protože chtěli, aby si ho lidé znovu oblíbili a navštěvovali, jako tomu bylo před mnoha lety. Udělali pro to maximum.

V osm hodin zahájila ples starostka dobrovolných hasičů a hned poslala na parket děvčata z našeho souboru se svižným charlestonem. Pak už zaplněný sál patřil tancechtivým návštěvníkům, kteří si mohli večer zpříjemnit i diskotékou v takzvaném "pekle“.K tanci hrály dvě kapely, a tak si na své přišli jak mladí, tak i zasloužilí členové hasičského sboru.

Kolem půl jedenácté byl připraven nejen pro pány kankán opět v podání dívek z Furiantu a před půlnocí nejen pro dámy tančili a "zpívali" naši pánové v malé travesti show. "Dámy" jako Helena Vondráčková, Yvonne Přenosilová, Iveta Bartošová, Mariah Carey a Celine Dion, která se při své písni Titanic spustila v dlouhých šatech po hasičském lanu z balkónu sokolovny, sklidily veliké ovace. A to kdybyste ještě viděli ty přípravy, oblékání (někteří odvážlivci navlékli i dámská tanga), vycpávání falešných ňader, malování a nacvičování tanečních kroků, to byste se teprve nasmáli.

Našlapaný sál tak během večera hned třikrát tleskal folklórnímu souboru Furiant z Malé Bělé, který umí pobavit v plesové sezóně širokou veřejnost a nejen odborníky na lidovou kulturu. Půlnoc pak přinesla losování o hlavní ceny v tombole. Tímto vlastně skončila ta oficiální část plesu a následovala bujará zábava až do ranních hodin. A jak se ukázalo, byl to ples se vším všudy, protože padla i nějaká ta facka... Naštěstí páni hasiči coby pořadatelé a hlídka měli vše pod kontrolou.

TOPlist