Festival - Ústí nad Labem

Další folklórní festival za námi. Tentokráte v Ústí nad Labem. Jeli jsme opět autobusem pěkně všichni pohromadě a bylo to moc fajn. Jen Tereze se nějak dělalo chvílemi blivno. Pan řidič Ketner s námi jel jak s vlastními a my mu rádi děkujeme nejen za dopravu do Ústí a zpět, ale i do Mníšku pod Brdy. Obzvláště cesta z Ústí byla pěkně hlučná, neb jsme se pokoušeli všichni zpívat. V obou případech to ale bylo velmi milé cestování.

V autobuse bylo veselo. Zatrnulo nám trošku až v Ústí, kde jsme se nemohli trefit do toho správného úřadu. To proto, že festival se konal v átriu Městského úřadu. A čas tak rychle běžel. My tedy také, abychom stihli vystoupení plánované od 14 hodin. Podmínky byly příjemné. Ani teplo, ani zima, výborné zázemí s občerstvením a prostorné pódium. A hlavně, všude samý baráčník, tak jsme se cítili jak doma. Festival pořádali totiž baráčníci z XIX. ŽUPY SDRUŽENÝCH OBCÍ BARÁČNÍKŮ TEPLICE SE SÍDLEM V DUCHCOVĚ.

Dostali jsme také velkou pochvalu od jedné paní z Kamenického Šenova. Ohodnotila vystoupení Furiantu i Kominíčku tak pěknými slovy, že by se dala zarámovat. A to vždy potěší. Děti z Kominíčku vyvezly opět krojované panenky naší tetičky Hany Peroutkové. Ty vždy budí právem pozornost a obdiv.

Než jsme se začali shromažďovat k odjezdu, přijel 1. Mezinárodní festival „České Středohoří“ pozdravit i předseda Folklórního sdružení pan Zdeněk Pšenica. Během dne kromě nás vystoupily i soubory: Lužičan a Křiničánek z Krásné Lípy, Klíček z Prahy, Špendlík z Litoměřic, Skejušan z Chomutova, Čtyřlístek z Nového Strašecí. Zahraničními hosty byly skupiny: Kintari z Indonésie a M Bunda Kongo z Konga.

TOPlist