Dětský ples

Plesová sezóna končí, blíží se čas předvelikonoční, brzy tu máme Popeleční středu, a tak není divu, že se i děti sešly při svém plese. Ten se konal v Nové Vsi u Bakova a uspořádal ho soubor Furiant.

V neděli 6. března se v odpoledních hodinách nezaplnil sál novoveské restaurace seniory, jak bývá zvykem, ale tentokrát patřil parket dětem. V pořadí druhý ples tu pro ně pořádal soubor Furiant.

Byl to ples se vším všudy. Nechyběla hudba v podobě výborného DJ Šáňi alias Pavla Šaňka. Nechybělo předtančení v podání dětského folklórního souboru Kominíček z Malé Bělé. Nechyběla bohatá tombola, která čítala bezmála čtyřista dětských cen a v neposlední řadě nechybělo ani překvapení odpoledne, což byly balónky spuštěné z balkónu mezi děti.

V úvodu si všichni na roztančení zopakovali jednoduchou mazurku. Holčičky vzaly na parket tatínky a kluci zase maminky. Ale účastnili se i prarodiče, a tak to byla pěkná sešlost. A ta se roztočila a zadýchala i u tance ptačího a nemohlo se to obejít ani bez oblíbené "mašinky".

Sálem se neozýval jenom dětský smích a dětské pohádkové písničky, ale i potlesk za předvedená čísla či za úspěch v soutěžích. Ale ani ti, co se nedostali mezi nejlepší v hrách, byli odměněni sladkostmi.

Hlavním cílem této akce ovšem není jenom pobavení dětí při hudbě, ale především to, aby se jim ukázalo, jak se na takovou událost, jakou je ples, ustrojit či jak se chovat. Co znamená nakupování tomboly a vyzvání partnera k tanci. Proto i pořadatelé zvolili velmi sváteční oblečení, aby dodali dětskému plesu tu správnou atmosféru.

TOPlist