Dětský ples

Plesová sezóna se týká i malých tanečníků

Dětský ples již potřetí pořádal soubor Furiant v Nové Vsi u Bakova nad Jizerou. Místní sál se tak naplnil téměř do posledního místa maminkami, tatínky, babičkami, dědečky, ale i tetičkami a strýci, aby doprovodili na kulturní událost svátečně oblečené ratolesti.

V neděli 12. února roztančil plný sál oblíbený DJ Šáňa, který umí zahrát pro všechny generace. Tentokrát měl úkol celkem nelehký, neboť musel uspokojit malé tanečníky. Ti se za doprovodu rodičů a prarodičů vrhli na parket ve svých slušivých šatech a oblecích, aby všem ukázali, že plesová sezóna už není jen záležitostí dospělých. 

Překrásné, dlouhé šaty některých tanečnic a kravaty na košilích mladíků dávaly tušit, že si všichni dali záležet, aby sváteční odpoledne ladilo se svátečním oblečením. V soutěži o malé ceny si na své přišli také všichni. Vyhrávali se bloky, pastelky, puzzle, autíčka, sladkosti, bižuterie, nálepky, hračky a mnoho dalších veselých drobností, za které pořadatelé děkují hlavně sponzorům v čele s Jiřím Košťákem.

A když dětský ples, tak i předtančení byla v podání dětí. Nejprve malých krojovaných (soubor Kominíček), pak větších (Hops -povyrostlí Kominíčci) a na závěr pak malá vsuvka v podobě sourozenců Henrichových na písničku Zuzana. S dětmi si při několika tancích skočili v kole i rodiče. 

Dětský ples v Nové Vsi má už zažitý tradiční závěr, na který se všichni moc těší. Milým překvapením bývá shození asi stovky nafouknutých balónků z balkónu sálu. Takový malý balónek a tolik radosti. Dokud téměř všechny nepopraskaly, vesele se tančilo do 18 hodin nejen na dětské šlágry.

TOPlist