Čarodějnice

Jako v každé správné vesnici, tak i v Malé Bělé se konec dubna neobešel bez tradičního pálení čarodějnic. V posledních letech tuto akci připravuje místní obec baráčníků a soubor Furiant.

Ač celý sobotní den byl ve znamení větších či menších přeháněk, jakoby se duben v poslední den chtěl pochlubit aprílovým počasím, neodradilo to Maloběláky k navštívení upálení čarodějnice.

Ta tentokrát seděla v křesle na vrcholu vatry, kterou připravili kluci a holky ze souboru Furiant. Předtím však došlo k defilé čarodějnic a čarodějů, kdy sladké odměny a malé dárky byly připraveny i pro ty, kterým se do někdy hrůzostrašných obleků nechtělo.
Zpestřením byla bezpochyby malá čarodějnice s opravdovým potkanem na ruce, a nebo paní učitelka z bakovské mateřské školky Petra Krejčí, která se jako vždy proměnila v neobyčejně ošklivou, zato úžasnou čarodějnici.

Opékané buřtíky na malém ohýnku chutnaly všem a dospělí si rádi přihnuli sklenkou piva či vína. Atmosféra byla velmi příjemná, a to tak, že pánům ani nevadilo, že přišli o úvodní zápas naší hokejové reprezentace při mistrovství světa.
Děkujeme technické četě města Bakova za pomoc při čištění prostoru kolem vatry.

TOPlist