Čarodějnice na Jeřábu

Tradiční pálení čarodějnic proběhlo v Malé Bělé na Jeřábu. Jako obvykle předcházela brigáda s úklidem veškerého materiálu, který do vatry nepatří. I tak se ale nedaří tento prostor uhlídat a přes veškerá upozornění a zákazy se na Jeřábu objevují věci jako rozebraná auta, záchodové mísy, pračky, sprchové kouty a dokonce i chodítko- bylo by moc krásné, kdyby si tyto věty přečetli ti, kteří tam bordel naskladnili a naprosto bez ostychů do přírody vyhodili a dále už tak nečinili. Obávám se však, že tomu tak nebude, neb někdo, kdo se chová takto, podle mne snad ani číst neumí!

V souvislosti s tím bych však chtěla poděkovat všem z MěÚ, kteří nám s tím, aby se akce mohla uskutečnit, pomohli. Především jsme mohli bez problémů vyvézt plasty do sběrného dvora (byl jich pěkně do výšky naplněný vozík za auto)a  Městská policie se zase pokusila více monitorovat terén.

Ale teď už k té příjemnější stránce celé akce. Nakonec se na Jeřábu 30. dubna sešlo přes třicet dětí v doprovodu rodičů či prarodičů, ale dorazili i spoluobčané, kterým děcka už dávno odrostla a nebo je měla na prázdninách, za což jim děkujeme. V  19,30 byla zapálena vatra, které vévodila tentokrát celkem usměvavá čarodějnice. Všechny děti byly odměněny sladkostmi a tři nejhezčí masky dostaly i něco navíc. Každý však obdržel chutnou muffinu z dílny Míly Henrichové z Cukrárny za rohem z Mnichova Hradiště. Ta si též vzala na starosti občerstvení, a tak jsme si mohli dát pivko, vínko i limonádu k dobrým buřtíkům. Ti nejstatečnější vydrželi do půlnoci. Druhý den nás totiž čekal opět náročný program.

TOPlist