Baráčnický ples

V sobotu 28. března se konal poslední ples roku 2015 v Nové Vsi u Bakova, který zároveň uzavřel jednu z kapitol Restaurace. Od neděle 29. 3. patří již Restaurace nové majitelce a všichni věří, že se tam pěkné akce budou konat i nadále. Stejně tak pěkné jako baráčnický ples, na jehož uspořádání měl velikou zásluhu soubor Furiant.

Barevně vyzdobený sál nenechal nikoho na pochybách, že šlo o jarní ples, kterému na stolech vévodily narcisy a výborné preclíky pečené paní Těšitelovou. Bál byl zahájen slavnostním nástupem, který čítal 18 krojovaných párů. Úvodní slovo pronesl rychtář obce baráčníků Petr Hurt a poté se už zábava rozjela obvyklým stylem. V půl desáté přišlo na řadu folklorní vystoupení souboru Furiant a Pozdního sběru za doprovodu lidové muziky Osmikrásky, která dorazila až z Prahy.

Na závěr programu v lidovém duchu nechali krojovaní zahrát sólo kapele Difur Band, která od počátku hudebně plesy doprovází a jejíž členové Jiří Korel a Martin Šimůnek oslaví za pár dní neuvěřitelné 50. narozeniny. Následoval rychlý prodej tombolenek a následný výdej vyhraných cen, mezi nimiž nechyběly varné konvice, dorty, bábovky, sladcí beránci, pomlázky a mnoho dalších. Poté už se chystal soubor Furiant předvést tradiční překvapení večera. Tentokrát se jednalo o Pomádu. Aplaus byl obrovský, což svědčilo o tom, že se vystoupení líbilo. Stejně tak jako celý ples, který skončil k ránu.

TOPlist