1. Máj

1. máj jsme prožili na Žehrově. A proč zrovna tam? Protože tam je skvělý kiosek u rybníka, kde úžasně vaří a čepují dobré pivo, ale hlavně proto, že zde již jedenáct let pořádají recesistickou vzpomínku na prvomájové průvody. A protože my, z Malé Bělé a přilehlého okolí milujeme návraty do jakékoli doby a hlavně ve srandě, nemohli jsme si nechat tuto akci ujít! Přijel nás rovnou plný autobus a legrace jsme si užili dost a dost a možná ještě víc. 

Také jsme zde částečně vystupovali a obdivovali zdejší, jak se umí také dobře bavit a tančit. A kdo byl tedy v průvodu k vidění? Za prvé to byla početná skupina včel v čele s včelařem. V čele průvodu šli pro změnu autobusák a hasič, následování vojáky vysokých šarží a nemohl chybět ani policista. Na vše dohlížel a natáčel (nenápadně) příslušník pomocné stráže VB. V průvodech se obvykle prezentovali i sportovci a nebylo tomu jinak ani zde. 

Nás zastupovaly atletky, gymnastky, tenistka a lyžař.  Mávátky jako o život mávali pionýrky, pionýr a jiskra. Nedílnou součástí byly i letušky a na zdraví všech dohlížela zdravotní sestra. Mohla být však bez obav, neboť tekutiny byly během průvodu, i po něm, v dostatečné míře konzumovány a tedy nikomu nehrozil kolaps. Z místních žen průvodu vévodily Nastěnky, které měly moc pěkné vystoupení, jakož i zdejší svazáci. Nechyběly ani alegorické vozy- hlavně však traktory. Na závěr zazněla Píseň práce v provedení dechové hudby Český ráj a byly až k nebesům vypuštěny holubice míru……prostě stylový 1. máj…jen ty polibky pod rozkvetlým stromem jsme nějak nestihliJ

 

TOPlist