Zájezd z Chorvatska

O víkendu 16. – 17. července jsme moc rádi přijali pozvání na oslavu Folklorního souboru Wudwor do německé Horki. Měli jsme tu čest býti v tomto místě již před mnoha a mnoha lety a musíme konstatovat, že pohostinnost a vlídné přijetí tam panuje pořád.

Přijeli jsme v sobotu brzo ráno a usedli ke snídani, poté jsme se autobusem s dalším hostujícím souborem z Rumunska vypravili do Budyšína na prohlídku muzea. Zde jsme měli i malé vystoupení. Muzeum krom stálé expozice nabízelo i velmi zajímavou výstavu velkoformátových fotografií, na kterých se snoubila krása ženy s krásou kroje. Velmi inspirativní! Bohužel nám nepřálo v Budyšíně moc počasí, a tak jsme se těšili na hotel, kam jsme zamířili hned po společném obědě. Tam nastal trochu chaos a vypadalo to, že snad budeme spát po dvou v jedné posteli. Asi bychom si i s tím poradili. Ale nakonec vše dobře dopadlo a díky přistýlkám jsme se hezky poskládali.

Večerní naše vystoupení bylo jen chvilkové, neboť nevětší prostor měl jubilující soubor. A to bylo moc dobře, protože jsme se opravdu kochali nádhernými vstupy, kdy se na pódiu vystřídaly všechny složky tohoto souboru, od dětí až po tzv. oldies, což však věkově bylo stále dost daleko od našeho Pozdního sběru.

V neděli po snídani jsme se přesunuli opět do Horki, kde se celý víkend tančilo a hrálo a poslechli jsme si již při sluníčku místní dechovky. Po obědě přišla řada opět na nás, a to už jsme dostali větší prostor, a nakonec předvedli opravdu hezký taneční vstup. Poděkovali jsme na pódiu našim hostitelům formou dárku ze Zvířetické keramiky a krojovanou panenkou od naší tetičky Peroutkové v Boleslavském kroji. Podívali jsme se poté opět na ty nejlepší kusy od souboru Wudwor a vypravili se plni dojmů a zážitků k domovu.

Všem zde máme vyřídit od našich Lužických přátel SRDEČNÉ POZDRAVY!!!!

 

TOPlist