Staročeské máje Liteň a Vinařice

V sobotu 9. května probíhaly Staročeské máje na dalších několika místech Berounska. Folklorní soubor Furiant již měl tu čest na některých vystupovat, jako například v roce 2011 v Mníšku pod Brdy, v roce 2012 v Černošicích v roce 2013 v Berouně a Letech a letos došla řada na obce Liteň a Vinařice. Poprvé se však na tuto akci vypravili společně Furiant, Kominíček z Malé Bělé a lidová muzika Osmikráska z Prahy.

Jelo se autobusem a nálada byla výborná. Počasí sice bylo všelijak vachrlaté, ale nakonec při vystoupení nepršelo. V Litni se vystupovalo v zámeckém parku a prostředí to bylo vskutku velmi příjemné, jen nám děti neustále po parku běhaly a chtěli se houpat na houpačkách a jezdit na skluzavkách, což v krojích nebylo zase až tak moc možné. 

Ve Vinařicích byla nálada už pěkně rozjetá neb tam měli za sebou již obchůzku obce a vyvádění děvčat. U zdejší hospůdky vyváděli už všichni a tak bylo opět pěkně veselo. Déšť se nám vyhnul a pan Ketner nás všechny zase v pořádku dovezl domů. Děkujeme kapele Třehusk, která nás na tyto Staročeské máje zve. Slibujeme, že příští rok už konečně také uspořádáme máje i u nás.

TOPlist