Soustředění souboru s Muzikou "Osmikráska"

O víkendu 17. – 18. října vyrazil náš soubor Furiant na taneční soustředění s lidovou muzikou Osmikráskou. A protože se známe, odjeli jsme trochu dál, aby se nemohl nikdo vymlouvat, že musí večer domů a nebo naopak, že dojde během dne a podobně. Zázemí jsme proto měli až na internátě a škole zemědělské v Poděbradech. Ubytovaní jsme byli po třech na pokoji s vlastním sociálním zařízením a k dispozici jsme měli plnou penzi ve zdejší jídelně a prostornou tělocvičnu. Zde jsme se chtěli původně střídat Furiant-Osmikráska, ale muzikanti byli celí žhaví do hraní, a tak hráli ve vstupní hale školy. Na společnou zkoušku jsme se sešli v sobotní podvečer a nedělní ráno. O to víc jsme toho mohli natancovat a rozhodně jsme se nešetřili. Jen jsme si po sobotním obědě dopřáli malou siestu, kterou využil každý po svém, někdo spal, někdo šel na vycházku do města, někdo blbnul v tělocvičně a někdo se šel podívat na výstavu králíků, holubů a drůbeže.

Večer jsme pak všichni společně poseděli na jednom pokoji a při odjezdu dostali vynadáno, že jsme se nevhodně chovali. Nakonec se to ale vysvětlilo. Ano, byli jsme hluční, ale nikdo nás nenapomínal, tak nám to ani nepřišlo. Načež jsme se shodly s paní správkyní, že pokud jsme někoho rušili, mohl na nás kdykoli dojít……Rozhodně si však po nás zkontrolovala pokoje a když zjistila, že jsou v naprostém pořádku (netuším, co si myslela, že se tam asi tak dělo), prohlásila, že se stanou horší věci. Tak, snad jsme tam zas až tak velkou ostudu neudělali.

Rozhodně jsme si dali pořádně do těla a nazkoušeli i nový tanec a už se těšíme, až Vám ho budeme moci při nějaké vhodné příležitosti zatančit.

TOPlist