Retrodiskotéka - budovatelská

V pořadí již osmou retrodiskotéku v Nové Vsi u Bakova pořádal v sobotu 12. května soubor Furiant. Pokaždé nese jiný podtext, ten květnový byl budovatelský.

Návštěvníky retrodiskotéky vítaly známé tváře našich budovatelských prezidentů a dokonce i Stalin. Pódiu pak kromě výborného DJ Šáni vévodili pánové Marx a Engels. Vstupné vybíraly pracovnice JZD při pozdravu Čest práci. 

Zahájení obstarala Píseň práce a ještě několik známých "hitů" doby minulé. Zde se pak projevila znalost textů starších ročníků a nevěřícné kroucení hlav těch o dost mladších. Během večera vystoupila i část známého ansámblu Alexandrovci a sovětské zpěvačky se známou Kaťušou. Došlo i na skládání slibu jisker a pionýra. Červené šátky kolem krku a staré uniformy byly tím nejčastějším, co se dalo na recesistech vidět. 

A aby se mohlo tančit, pouštěl Šáňa-Pavel Šaněk ty nejhezčí hity od let šedesátých až po dnešní. A tak si na své přišli nejen pořadatelé, kteří se snaží při retrodiskotékách pobavit nejen sebe, ale i ostatní tím, že si ze sebe dokáží udělat legraci. Nakonec se při budovatelském stylu sešlo na sále kolem 120 lidí. 

Další recesistickou akci, kterou bude soubor Furiant pořádat je Klášter Tour. Na starých kolech a ve starém oblečení se na nenáročnou trať můžete vypravit 30. června a další retrodiskotéka v Nové Vsi je plánovaná na 24. listopadu s podtitulem puntíkovaná.

TOPlist