Retrodiskotéka - kostkovaná

Kostky zaplavily sál v Nové Vsi u Bakova

Další z povedených retrodiskoték se uskutečnila v sobotu 22. listopadu v Nové Vsi u Bakova nad Jizerou a setkala se s nebývalým zájmem.Dvakrát ročně pořádá soubor Furiant retrodiskotéku. Lidé už si zvykli, že každá má nějaký podtitul a hudebně ji doprovází vynikající DJ Šáňa - tedy Pavel Šaněk. Většina tanečníků možná ani netuší jeho pravé jméno, jelikož ho všichni znají jako rozesmátého Šáňu a plniče všemožných hudebních přání.

Každý začátek retrodiskotéky rozeznívají šlágry od šedesátých let a pokračuje se až do ranních hodin, kdy už je možné si objednat i ty nejnovější hity hrané právě v rádiích. Tentokrát se zaplnil sál do posledního místa a možná i víc lidmi, kteří dorazili v kostkovaném oblečení.

Kostka v jakékoli podobě byla totiž hlavním tématem večera. Až na pár výjimek se tímto stylem nechali všichni inspirovat a přistoupili k věci po svém, což bývá velmi vtipné, originální a neopakovatelné. A tak se tančilo nejen v kostkovaných šatech, sukních, halenkách, košilích, ale i v kostýmech pana Rubika či paní Kostky. Velký ohlas byl pak na pány ve skotských sukních.

Během večera probíhala i soutěž. Z kraje zábavy se určila stěžejní píseň, která provázela tanečníky celý večer, a pokud zazněla, museli zájemci vyhledat v davu dívku v kostkované čepici, s kterou si pak mohli v baru připít. Nutno podotknout, že ona dívka byla i po několika návštěvách u pultíku s občerstvením v pořádku. Stejně jako všichni spokojení návštěvníci další skvělé retrodiskotéky.

Pořadatelé již přemýšlí o další retrodiskotéce, která se ponese také jistě v originálním duchu.

TOPlist