Retrodiskotéka - klobouková

Další, v pořadí již sedmá retrodiskotéka se konala v Nové Vsi u Bakova nad Jizerou a tamní sál při ní zažil návštěvnický rekord.

Stalo se již tradicí, že dvakrát ročně se konají v Nové Vsi u Bakova retrodiskotéky. S nápadem pořádat tuto akci přišel soubor Furiant, který se nestará jen o zachování starých zvyků, ale i o zábavu všeobecně.

Nejinak tomu bylo v sobotu 26. listopadu, kdy se do sálu místní restaurace vměstnalo víc než 220 lidí, což je jistě rekord. Ač bylo místo k sezení jen pro 190 osob, ostatní si rádi postáli, neboť zábava byla díky výbornému DJ Šáňovi zaručena. A nejen to. Došlo i na pár oblíbených improvizací starých hitů. Největší potlesk však sklidila mládež dětského souboru Kominíček, která si pro takovéto příležitosti říká Hops a zatančila na písničku od skupiny ABBA velmi pěknou sestavu.

Tentokrát byla retrodiskotéka klobouková. A tak každý, kdo přišel v klobouku či jiné pokrývce hlavy, byl vítán dvojnásob. A ti, co se ke klobouku i stylově oblékli, ti pak byli králi parketu.

Pomyslné vítězství si mezi klobouky pánskými odnesl pán ve fraku a v cylindru a mezi ženami dáma v černém kloboučku s černým peřím a závojíčkem. Rozhodně největším kloboukem-sombrerem překvapil starosta Nové Vsi pan Čech. Ani anglický královský dvůr by se za tu přehlídku klobouků nemusel stydět.

Začalo se hity let šedesátých, ty po hodině vystřídaly hity let sedmdesátých, došlo na osmdesátky, devadesátky i dnešní šlágry. A to vše, prosím, bez přestávky. Pavel Šaněk hrál opět skvěle a nikomu se nechtělo ani domů. A tak, i když by se tanečníci ještě našli, a nebylo jich málo, ve tři ráno byl skladbou Tak my už jdeme do finále... definitivně ohlášen konec jedné velmi podařené akcičky.

Další se bude konat 5. května 2012 a pořadatelé doufají, že i tentokrát bude zase plno.

TOPlist