Oslavy baráčníků XXIV. župy - 65. výročí

XXIV. župa Jana Žižky z Trocnova oslavila za vlídného počasí bohatým průvodem a slavnostním zasedáním 65. výročí svého trvání.

V sobotu 21. června se o pravém poledni rozešel z Loretánského náměstí barevný průvod Prahou. V čele šly prapory a následovali krojovaní účastníci spolu s výbornou dechovou hudbou Jitřenka.

Před Hradem se všichni zastavili, aby kytičkou a několika písničkami uctili památku prezidenta T. G. Masaryka. A fotoaparáty velkého množství turistů pracovaly na plné obrátky. Poté už průvod směřoval k Baráčnické rychtě, kde se konalo slavnostní zasedání.

To bylo zahájeno nástupem praporů a státní hymnou v podání operního pěvce Michala Křístka. Hostem odpoledne byl i starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, který poděkoval baráčníkům za jejich práci a obětavost.

Poté baráčnický folklorní soubor Furiant z Malé Bělé u Bakova nad Jizerou zatančil Českou besedu. Následovaly zprávy činovníků XXIV. župy Jana Žižky z Trocnova. Rozdávala se i čestná uznání za dobrovolnou práci ve prospěch spolku. A protože, konec dobrý, všechno dobré, dá se oslava 65. výročí pražských baráčníků počítat mezi ty vydařené.

TOPlist