Masopust - Bílá Hlína

Masopust nejen bavil, ale i pomáhal.


V sobotu 22. února uspořádala obec Bílá Hlína na Mnichovohradišťsku tradiční masopustní obchůzku. Tato se zde koná pravidelně každé dva roky a letos měla za úkol pomoci Davídku Koškovi a jeho rodičům.
Odpolední taškařice věnovaná malému klučinovi, který potřebuje nejen neustálou péči maminky, ale hlavně pomoc ve formě ozdravných pobytů, začala úderem druhé hodiny.

U obecního úřadu se kromě skvěle a zdarma hrající kapely Průvan sešlo na sedmdesát masek a mnoho dalších návštěvníků, kteří se přišli pobavit a přispět na dobrou věc. Nakonec se vybralo 15 505 Kč a organizátoři jsou nesmírně rádi, že se akce povedla po všech stránkách.

Lidé byli vstřícní, zrovna jako sponzoři a to vše korunovalo naprosto úžasné počasí. A tak se masky a další účastníci velkého masopustního průvodu zastavili u dvaceti stavení, kde se podávaly masopustní dobroty, mezi kterými nechyběly ani tradiční voňavé a velmi chutné koblihy. Na dobrou náladu se rozlévaly kořaličky a každý kdo trochu uměl a chtěl, si rád zatancoval na sluníčku a ve společnosti veselých přátel a známých.

V rytmu lidových tónu se pohybovali: Turek, medvěd s medvědářem, mušketýři, vodník, bába s dědkem v nůši, klauni, vlk, Japonka, flašinetář, sněhová královna, rybář i s mořskou pannou, tenistka v mužském podání, kočky, Bílá paní, různá strašidla a báby neurčitého věku, cikánky a mnoho dalších, které vedla maska zvaná Strakatý.

TOPlist